For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
23 16 83 30
hele døgnet

Wang Begravelsesbyrå

Hjemtransport fra og til Norge

Wang bistår hvert år privatpersoner, alarmsentraler og ambassader med hjemtransport, både ved dødsfall i Norge og utenlands. Med meget erfarne medarbeidere, og tilgang til et nettverk av begravelsesbyråer vi samarbeider med, både i Norge og utlandet, er vi alltid beredt til å bistå.

Hjemtransport

Ett viktig ansvarsområde for begravelsesbyråer er å sikre transport av avdøde til stedet der vedkommende skal begraves eller kremeres. Når transporten går over lange distanser blir jobben ofte kompleks. Gjennom årene har Wang spesialisert seg på å ta seg av de juridiske formalitetene og alt det praktiske arbeidet i slike situasjoner.

Wang har den essensielle erfaringen på dette feltet, med spesialkompetanse innen forsendelser av kister og urner i inn- og utland. Vi er alltid tilgjengelige og villige til å hjelpe og kan alltid nås på telefon, uansett tid på døgnet.

Dødsfall i Norge

Ved dødsfall der avdøde skal transporteres til hjemlandet, tar Wang hånd om alt det praktiske ved alle dødsfall som skjer i Østlandsområdet. Ved dødsfall på Sør-Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge, har vi samarbeidende begravelsesbyråer som vil utføre det praktiske for oss.

Det er mye dokumentasjon som må innhentes før selve transporten skjer. Wang vil ordne med all nødvendig dokumentasjon og kontakt opp mot de enkelte lands ambassader. Vi har gode forbindelser med ambassader, politi, tingrett og flyplasser og er derfor i stand til å utføre alt det praktiske rundt forsendelsen.på en rask og effektiv måte.

Pårørende vil kunne ha et møte med oss for å gå igjennom hva som skal skje. Her vil vi også avklare om avdøde hadde gyldig reiseforsikring, eller om pårørende selv må dekke kostnadene. Et prisoverslag over totalkostnadene vil bli presentert før møtet er over.

Dødsfall i utlandet

Hvert år dør mange nordmenn i utlandet, enten det er på ferie eller i forbindelse med jobb.

I typiske populære feriedestinasjoner, som for eksempel Spania og Thailand, er det mange nordmenn som dør hvert år og som transporteres hjem.

Både ved dødsfall i Spania og andre steder rundt om i verden, kan vi i Wang bistå pårørende med hjemsendelse av den avdøde.

Det første man bør gjøre, er å avklare om avdøde hadde reiseforsikring. Vet man ikke hvilket forsikringsselskap avdøde var tilknyttet, kan vi hjelpe til med å finne ut det. Hadde avdøde gyldig reiseforsikring, må man opprette kontakt med det aktuelle forsikringsselskapet. De vil deretter ordne alt det praktiske i forbindelse med hjemtransporten. Wang kan være behjelpelige med å opprette slik kontakt.

Hadde ikke avdøde reiseforsikring, må pårørende selv dekke alle kostnader i forbindelse med dødsfallet og hjemtransporten. Wang kan bistå pårørende også her, med blant annet å opprette kontakt med lokale begravelsesbyråer på dødsstedet, kontakt med norsk ambassade/konsulat m.m.

Kontakt oss gjerne for ytterligere informasjon