For praktisk hjelp ved et dødsfall, ring oss på
23 16 83 30
hele døgnet

Wang begravelsesbyrå – vi er her når du trenger oss

Wang begravelsesbyrå norges eldste begravelsesbyrå. Historien vår går helt tilbake til 1877, og våre erfarne gravferdskonsulenter sørger for et tradisjonsrikt og verdig farvel for de som står igjen etter et dødsfall.

Vår historie

Vi er stolte og ydmyke over vår lange historie. Wang begravelsesbyrå er norges eldste, stiftet av Kristian August Lyche Wang i 1877. Etter hvert ekspanderte Wang gjennom fusjoner med Nordstrand begravelsesbyrå og Olav Werner begravelsesbyrå, og har i dag 6 avdelinger i Stor-Oslo.

Fra 2019 er Wang eid og drevet i kompaniskap med Fonus, men både merkenavn, profil og den unike ivaretakelsen av hver enkelt kunde vil utvikles videre.

Fra 1877 og frem til i dag

Kristian August Lyche Wang fra Vang i Valdres var bare 14 år gammel da han kom til Christiania for å ta forretningsutdannelse. Etter å ha drevet ulike virksomheter i hovedstaden et par tiår, så han behov for en aktør som på en profesjonell måte kunne hjelpe etterlatte med de praktiske sidene ved en gravferd. I 1877 stiftet han Wang begravelsesbyrå. Byrået etablerte seg i Kirkegaten 10 og den første annonsen ble trykket i Morgenbladet 15. mai 1877.

Etter Kristian A. L. Wangs død, ble byrået gjort om til aksjeselskap. Christian Meidell ble disponent. I 1951 overtok Palma og Torstein Schee begravelsesbyrået. Byrået flyttet inn i Jacob Aalls gate 42.

Veteranbilen til Wang begravelsesbyrå, en 1939-modell Chevrolet Master Deluxe.

Fusjoner

I 1996 fusjonerte byrået med Nordstrand Begravelsesbyrå. Harald Schee, som da var disponent i Nordstrand Begravelsesbyrå as, overtok som administrerende direktør for den nye enheten som fikk navnet Nordstrand Wang – Kristiania Begravelses Bureau as. Harald Schee har en fremtredende rolle som faglig ansvarlig i driften av Wang begravelsesbyrå og Fonus’ norske virksomhet. I februar 2019 kom Fonus inn på eiersiden. I dag har Wang begravelsesbyrå 3 avdelinger:

  • Wang Begravelsesbyrå Majorstuen
  • Wang Begravelsesbyrå Nordstrand
  • Wang Begravelsesbyrå Stabekk (tidl. Olav Werner)

Du kan ringe oss hele døgnet på vår servicetelefon 23 16 83 30. Du kan også sende oss en e-post eller legge igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg.